Dicsőszentmárton múltja, jelene és a jövő
Dicsőszentmárton múltja, jelene és a jövő A Rákóczi utca az 1910-es években A "Republicii" utca 2010-ben

2024. 7. 21, vasárnap
Illés napja van

holnap: Dániel napja lesz

térkép

erdély ma

kapcsolatfelvétel

***

Itt a farsang, áll a bál ...

Fény született Dicsőszentmártonban

A Kutyakölykök és a Kökényes

Átalakul Dicsőszentmárton

Kincsünk a néphagyomány!

 

 

A Kutyakőlykök és a Kökényes néptáncegyüttes - RitmuSOKK

Dicsőszentmárton - 2010. június 6.

A dicsőszentmártoni művelődési házban, vasárnap 17 órai kezdettel, lépett fel a Kutyakölykök és a Kökényes néptáncegyüttes egy közös előadásban.

"A Kutyakölykök Táncegyüttest öt zalai srác alkotja. Ők a Zalai Táncegyüttesben találkoztak, ahol több mint egy évtizedig táncoltak. Egy éve azonban kiváltak, hogy megalakítsák saját formációjukat. Első koreográfiájuk neve volt a Kutyakölykök, de annyira megtetszett nekik, hogy végül az együttes neve is ez maradt.

Az országos és nemzetközi hírnevet az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsora hozta meg számukra, ahol különleges néptáncprodukciójukkal bűvölték el hétről hétre a magyarországi és határon túli televíziónézőket. A Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője, Varga János, nyolc héten keresztül újabb és újabb koreográfiát készített a fiúknak – például dorongos táncot, focizó néptáncot.

Az öt zalaegerszegi fiú fantáziadúsan, kreatívan ötvözi a néptáncot, az akrobatikus táncelemeket és a humoros történetszövést. A fiúk profi szinten táncolnak, de amatőrök. Tanulnak, dolgoznak, a szabadságukat és az estéiket szánják közös szenvedélyükre. Ők a Kutyakölykök, a Csillag születik tehetségkutató verseny bolondos táncosai. Fogadják őket szeretettel!"

E rövid bemutató után, amit Fodor Sándor József Kökényes néptáncegyüttesvezető mondott, megkezdődött a "RitmuSOKK" fergetege ahol minden, amit táncnak lehet nevezni, lehetséges volt.

Az előadáson még fellépett a Kis-Kökényes néptáncegyüttes, Gilyén Miklós és Puczi Kozák Ernő hagyományőrzők.

Molnár Margit tanítónő

Traian Gimnázium, Dicsőszentmárton


Dicsőszentmártoni időjárás                     Valid (hiteles) HTML 4.01 Transitional           Dicsőszentmárton a Facebookon
"A tudatlanság nem mentség!"  ***   © Minden jog fenntartva dicsoszentmarton.ro